Biografi

Christopher HitchensChristopher Hitchens föddes den 13 april 1949 i Porthmouth i England, och han dog den 15 december 2011 i Texas av en lunginflammation, försvagad av sin strupcancer. Han var sedan 1981 bosatt i USA och på sin födelsedag 2007 avlade han eden för att bli amerikansk medborgare.

Hans fru sedan 1991 var Carol Blue. Med henne fick han en dotter, Antonia. Sen ett tidigare äktenskap med Eleni Melagrou hade han ytterligare en dotter och en son, Sophia och Alexander.

Hans yngre bror, Peter Hitchens, är verksam i brittisk media och förespråkar märkligt nog med lika stor frenesi som brodern, ett försvar för den konservativa, religiösa sidan. De möttes i debatter endast ett fåtal gånger och hade i övrigt liten kontakt.

Bibliografi

Christopher Hitchens drog sig inte för att säga och skriva vad han tyckte om både dagsaktuella och historiska händelser och personer. Åsiktsmaskinen Hitchens var aldrig förutsägbar. Man skulle kunna tro att hans bakgrund inom vänstern skulle ge honom vissa värderingar, men så gav han plötsligt den mest hatfyllda utgjutelse över Bill Clinton som går att finna, samt uttryckte sitt stöd för Irak-kriget. Hans bok 'God is nor Great' var den viktigaste sa han och den religiösa frågan är den största utmaningen vi står inför.

Detta är ett urval av hans senaste verk:

2011 Hitch 22: A Memoir
2007 God Is Not Great: How Religion Poisons Everything
2006 Thomas Paine's "Rights of Man": A Biography
2005 Thomas Jefferson: Author of America
2004 Love, Poverty, and War: Journeys and Essays
2003 A Long Short War: The Postponed Liberation of Iraq
2002 Why Orwell Matters
2001 The Trial of Henry Kissinger
2001 Letters to a Young Contrarian
2000 Unacknowledged Legislation: Writers in the Public Sphere
1999 No One Left to Lie To: The Triangulations of William Jefferson Clinton (senare utgiven under titeln: No One Left to Lie To: The Values of the Worst Family)
1995 The Missionary Position: Mother Teresa in Theory and Practice