Christopher Hitchens i SeattleVälkommen till Hitchens på svenska!
Här kommer jag sammanfatta Christopher Hitchens åsikter och argument om religion på lättåtkomlig svenska. Materialet kommer i huvudsak från hans bok 'God is not Great' samt en stor mängd filmade debatter, föreläsningar och frågestunder från hans bokturné i USA 2007.

Christopher Hitchens föddes i England 1949 och var verksam som litteraturkritiker, skribent och författare. Han ansökte om amerikanskt medborgarskap eftersom han varit bosatt i USA huvuddelen av sitt liv och var en stark supporter av den amerikanska konstitutionen. Han var alltid kontroversiell och var en flitigt anlitad kommentator i amerikansk media. Christopher Hitchens dog den 15 december 2011 i sviterna av lunginflammation, försvagad av sin cancer. Han blev 62 år.

Ludvig GrahnJag som gör den här sidan heter Ludvig Grahn, är född 1971 och arbetar som historie- och engelsklärare på gymnasiet. Jag har varit verksam i styrelsen för svenska Humanisterna och sysslat en hel del med alternativa ceremonier. Jag har även frilansat som översättare av engelskspråkiga TV-program och film. Jag har bott huvuddelen av mitt liv i Umeå och har väl upprört åtminstone en eller två, nån gång, på insändarsidorna i Västerbottens-Kuriren.

Skicka gärna synpunkter på sidan hit.